011 37 13 30 [email protected]

Wie ben ik?

Ik wist al vrij vroeg dat ik advocaat wilde worden. In 1998 ben ik afgestudeerd aan de KUL als licentiaat rechten. Al tijdens mijn stage had ik mijn eigen kantoor aan de Helstraat in Vliermaalroot waar ik vooral familiezaken, burgerlijke zaken en invordering van facturen doe.

Gezien onze maatschappij steeds complexer wordt, diende ik vast te stellen dat het klassieke rechtssysteem (rechtbank) niet altijd de gepaste oplossing biedt voor de mensen.

Vaak krijgt één partij gelijk en de andere ongelijk. Er kan dan beroep aangetekend worden waardoor het heel lang duurt eer er een definitief vonnis volgt. De onzekerheid, de duurtijd en de kostprijs kunnen zwaar wegen.

Mensen blijven na een procedure met veel frustraties zitten omdat er geen aandacht wordt besteed aan de dieper liggende belangen van de partijen.

Zou het niet beter zijn dat mensen opnieuw met elkaar leren praten? Ligt een gebrek aan communicatie niet aan de basis van veel (zo niet alle) problemen?

In een volgende topic kunt u lezen dat bemiddeling hier net een antwoord probeert op te geven.

Contact

U heeft een conflict of een probleem met iemand en u zou dit graag willen oplossen zonder naar de rechtbank te stappen. Contacteer in eerste instantie zelf deze perso(o)n(en) en vraag of deze eveneens bereid zijn om tot een oplossing te komen via bemiddeling. Is dat het geval, dan kan er een afspraak gemaakt worden met de bemiddelaar.

Kantoor

Helstraat 9, 3721 Kortessem

Telefoon:

011 37 13 30

Ondernemingsnummer

0542.517.535

14 + 11 =